Wat is MESBuilder

 

MESBuilder is een ontwikkelomgeving - uniek in zijn soort - bedoeld voor systeem integratoren, machinebouwers en eindgebruikers om voor bestaande productiebedrijven snel en efficiënt een Industrie 4.0 systeem op maat te maken.
De applicaties die met MESBuilder ontwikkeld kunnen worden koppelen de IT, de flexibele wereld van werkorders, recepten, planning, tracking, efficiency, rapportage, kwaliteitsmetingen, materiaalstromen en onderhoud, aan de wereld van machines, robots of productielijnen, de OT.

Tien goede redenen waarom klanten kiezen voor MESBuilder

 

 

Er zijn vele aanbieders op de markt.. zo'n 500 MES pakketten, ERP systemen met werkvloer extensies, cloud oplossingen en connectors. Iemand die voor een systeemkeuze staat, ziet door de bomen het bos niet meer. De systemen hebben allen gemeenschappelijk dat de software leverancier de functionaliteit bepaalt.
Industrie 4.0 eist echter flexibiliteit en een onderscheidend vermogen van productiebedrijven. Een productie managementsysteem op maat is cruciaal om producten op maat te kunnen produceren en leveren.  MESBuilder heeft een tiental unieke eigenschappen om snel zo'n systeem te realiseren.

De tien eigenschappen :

 

Voor de development omgeving zijn unieke features:

 1. In ieder MESBuilder systeem wordt de data gemodelleerd, het systeem wordt gegenereerd. De klant bepaalt welke data hij nodig heeft en in welk formaat, niemand anders.
 2. Er is een uitgebreid versiebeheer, met omgevingen om het systeem te kunnen testen en omgevingen voor het live systeem
 3. In MESBuilder zijn standaard functionele modules voorhanden - scheduling, downtime, maintance etc. De systeemintegrator kan op basis van deze modules zijn eigen herbruikbare modules doorontwikkelen
 4. De developer is geintegreerd met Microsoft Visual Studio. Customisation vindt plaats met c# en .Net

  Iedere runtime die ontwikkeld is met MESBuilder, heeft de volgende unieke eigenschappen:

 5. Diverse dataconnectors naar OT en IT
 6. MESBuilder genereert een full-stack systeem: dat wil zeggen : backend (databases), middleware en frontends (user interfaces). Hierin is het echt uniek en dit scheelt veel ontwikkeltijd
 7. MESBuilder heeft in de middleware ongelimiteerde mogelijkheden om de logica van operationele processen onder te brengen
 8. Bij MESBuilder kan je kiezen op diverse backends om de data in op te slaan. Dit zijn MySQL, MSSQL en MongoDB. Deze zijn alle gewone standaardversies en open benaderbaar (met de juiste rechten). Er kan natuurlijk ook gebruik worden gemaakt van de bestaande databases binnen een bedrijf
 9. De middleware laag en de clients zijn volledig gebaseerd op OPC-UA. Deze sterke, veilige en moderne interoperability standaard voor de industrie biedt vele voordelen. Het is een open en toegangkelijk systeem (met de juiste rechten)
 10. Iedere runtime kan gesimuleerd worden voordat het systeem live gaat. 

MESBuilder is een generiek ontwikkelomgeving voor operationeel managemen en kan voor iedere industrie gebruikt worden.

 

Voordelen eindgebruikers

Informatie ontsluiten zonder gedoe

U hoeft uw bestaande machinebesturing, werkwijze en uw systemen niet aan te passen. Een systeem gemodelleerd met MESBuilder past zich aan u aan. U kunt klein beginnen en uitbreiden.

Heldere licentiestructuur, revolutionaire prijzen

MESBuilder heeft een eenvoudige abonnementsstructuur. Al vanaf een kleine 6.000 euro per jaar heeft u volledig abonnement met een server, een client op werkvloer en een onbeperkt aantal webclients voor gebruik op desktop, tablet of smartphone. Dit voldoet voor een klein MKB bedrijf.

Efficiënte en open engineering

Door MESBuilder te gebruiken en te modelleren reduceert u de ontwikkelingstijd van uw Industrie 4.0 systeem drastisch van manjaren tot slechts enkele (man)maanden. Voor machines, systemen en modules kunt u bibliotheken aanleggen.

Moderne en betrouwbare technologie

MESBuilder systemen zijn gebaseerd op de modernste en veiligste cloud technologie, maar het systeem kan afgeschermd draaien binnen uw interne netwerk of VPN netwerk. MESBuilder is gebouwd op OPC-UA, de interoperability standaard voor de Industrie, ondersteund door Siemens, Rockwell, Microsoft, SAP enz. Ieder MESBuilder systeem kan redundant worden uitgevoerd voor hoge beschikbaarheid.

Voordelen in development

Aandacht voor uw ontwikkelaars

Als systeemintegrator of OEM kunt u deelnemen aan het partner programma. U krijgt een account waarmee u uw bestellingen voor projecten kan plaatsen en genereren. Wij bieden trainingen, consultancy, een online community en een uitstekende support. MESBuilder organiseert een aantal keren per jaar developersdays waar engineers hun kennis kunnen uitwisselen.

Open ontwikkelomgeving

U kunt na genereren (98% van de code) aanpassingen doen in Visual Studio met C#. De source code die u gebruikt is voor u beschikbaar ook voor drivers. U kunt zelf onze standaard drivers als wilt optimaliseren voor uw applicatie. Nieuwe drivers zijn gemakkelijk te ontwikkelen.

Test en showcase systemen

De objecten, modules en grafische pagina’s in uw eigen bibliotheek vormen eigenlijk een showcase project. Met een simulatie op de achtergrond kunt u uw showcase systeem opstarten op uw laptop. Voor toekomstige klanten en op beurzen kunt u uw systeem live gesimuleerd tonen.

U kunt onze modelleeromgeving naar uw best practices aanpassen

U kunt u de source code van onze modeler downloaden. Op deze manier kunt u zelf uw configure-to-order omgeving creëren voor uw bestaande en bekende objecten.

MESBuilder