Industrie 4.0 systemen op maat

  • Industrie 4.0 systemen op maat

  • Losse data wordt waardevolle integrale informatie

  • Uw productie voor nu en in de toekomst onder controle

  • Sluit aan bij uw bestaande machinebesturing en automatisering

    Lees meer over de smart connected factory..

  • Uw systeem is op maat: u bepaalt de regels

  • Voor ieder budget en bedrijfstak

  • Informatie ontsluiten zonder gedoe

  • Heldere licentiestructuur, revolutionaire prijzen

Industrie 4.0: the smart connected factory

 

De vierde Industriële revolutie is de stap van automatisering naar informatisering van de werkvloer. Van losse data naar transparante en integrale operationele informatie die altijd en overal beschikbaar is.

 

 

Een Industrie 4.0 systeem is een systeem boven de fysieke productievloer. Data van productie, logistiek en onderhoud - afkomstig van machines, operationeel personeel, management, materialen, processen en systemen – wordt met logica omgezet naar waardevolle operationele informatie en omgekeerd.
Het systeem zorgt ervoor dat ieder mens, machine en systeem op en rond de werkvloer met de juiste rechten over de juiste informatie kan beschikken in het juiste formaat, op de juiste plaats en de juiste tijd.

Wat is MESBuilder

 

MESBuilder is een ontwikkelomgeving, een zogenaamde Rapid Application Development (RAD) Tool, uniek in zijn soort, om voor bestaande sites snel en efficiënt een Industrie 4.0 systeem op maat te maken.

 

MESBuilder gebruikt Model Driven Systems Engineering. Het is, zeg maar, een 3-D printer voor software. Het gegenereerde resultaat is een flexibele, intelligente servicelaag die precies aansluit op de bestaande machines en systemen van de eindklant.

Het complete systeem kan gemaakt worden door de eindklant, een systeem integrator, een machine-bouwer of een ICT bedrijf.

Wat het systeem doet, welke data het bevat en met wie en wat het communiceert, wordt bepaald door modellering. Wij hebben een aantal standaard modules – o.a. proces management, tracking en tracing, performance analyse en rapportage – toegevoegd om de eindgebruiker op weg te helpen. Maar, in principe ieder informatieprobleem binnen een organisatie waar mensen, machines en systemen gegevens moeten uitwisselen gebruikt worden.

Voordelen eindgebruikers

Informatie ontsluiten zonder gedoe

U hoeft uw bestaande machinebesturing, werkwijze en uw systemen niet aan te passen. Een systeem gemodelleerd met MESBuilder past zich aan u aan. U kunt klein beginnen en uitbreiden.

Heldere licentiestructuur, revolutionaire prijzen

MESBuilder heeft een eenvoudige abonnementsstructuur. Al vanaf een kleine 6.000 euro per jaar heeft u volledig abonnement met een server, een client op werkvloer en een onbeperkt aantal webclients voor gebruik op desktop, tablet of smartphone. Dit voldoet voor een klein MKB bedrijf.

Efficiënte en open engineering

Door MESBuilder te gebruiken en te modelleren reduceert u de ontwikkelingstijd van uw Industrie 4.0 systeem drastisch van manjaren tot slechts enkele (man)maanden. Voor machines, systemen en modules kunt u bibliotheken aanleggen.

Moderne en betrouwbare technologie

MESBuilder systemen zijn gebaseerd op de modernste en veiligste cloud technologie, maar het systeem kan afgeschermd draaien binnen uw interne netwerk of VPN netwerk. MESBuilder is gebouwd op OPC-UA, de interoperability standaard voor de Industrie, ondersteund door Siemens, Rockwell, Microsoft, SAP enz. Ieder MESBuilder systeem kan redundant worden uitgevoerd voor hoge beschikbaarheid.

Voordelen in development

Aandacht voor uw ontwikkelaars

Als systeemintegrator of OEM kunt u deelnemen aan het partner programma. U krijgt een account waarmee u uw bestellingen voor projecten kan plaatsen en genereren. Wij bieden trainingen, consultancy, een online community en een uitstekende support. MESBuilder organiseert een aantal keren per jaar developersdays waar engineers hun kennis kunnen uitwisselen.

Open ontwikkelomgeving

U kunt na genereren (98% van de code) aanpassingen doen in Visual Studio met C#. De source code die u gebruikt is voor u beschikbaar ook voor drivers. U kunt zelf onze standaard drivers als wilt optimaliseren voor uw applicatie. Nieuwe drivers zijn gemakkelijk te ontwikkelen.

Test en showcase systemen

De objecten, modules en grafische pagina’s in uw eigen bibliotheek vormen eigenlijk een showcase project. Met een simulatie op de achtergrond kunt u uw showcase systeem opstarten op uw laptop. Voor toekomstige klanten en op beurzen kunt u uw systeem live gesimuleerd tonen.

U kunt onze modelleeromgeving naar uw best practices aanpassen

U kunt u de source code van onze modeler downloaden. Op deze manier kunt u zelf uw configure-to-order omgeving creëren voor uw bestaande en bekende objecten.

Over ons

MESBuilder is een product van:

Control-IT Industrial Automation
Kempenlaan 90
1066RA Amsterdam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 020 6698916
www.mesbuilder.nl (NL)
www.mesbuilder.com (EN)

 

Wij hebben onze roots in de systeemintegratie en industrie automatisering. MESBuilder is ontwikkeld vanuit een visie die we misten bij bestaande oplossingen en pakketten:
▪Echte reductie van engineeringstijd
▪Openheid en flexibiliteit
▪Intraoperabiliteit
▪Moderne technologie

 

MESBuilder werkt samen met diverse systemintegrators en beschikt over een netwerk van getrainde engineers om uw project op te pakken als u de engineering niet zelf gaat doen.

Wij bieden trainingen, consultancy en een uitstekende support.

 

Bent u eindgebruiker en wilt u ook meer halen uit uw fabriek?

Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze sales consultants.
Wij denken graag met u mee over de informatievraag die u bij ons neerlegt en proberen dit te vertalen naar een oplossing.
Een korte demonstratie van ons product is uiteraard één van de onderdelen.

 

Bent u OEM-er of systeem integrator en wilt u ook meerwaarde creëren voor uzelf en uw klanten?

Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze sales consultants.
Wij denken graag met u mee over hoe u uw business model kan inrichten als u Industrie 4.0 systemen wilt gaan aanbieden.
Een korte demonstratie van ons product is uiteraard één van de onderdelen.